Drob din ficat si piept de pasare

de iry-gabriela in Ficat, 16 Ian 2017 | 7263 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg de ficat de pasare
  • 2 bucăți piept de pui
  • 3 legături ceapă verde
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • 7-8 ouă
  • sare 
  • piper
  • prapur de porc(opțional )
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob din ficat si piept de pasare:

      Pentru început pregătim ficatul. Îl spălăm și apoi îl punem la fiert . Spuma ce se formează o dăm deoparte și lăsăm să fiarbă bine ( ficatul fierbe destul de repede), după care îl scoatem intr-un vas sa se răcească. 

     Apoi, pregătim pieptul de pui. Îl spălăm după care îl punem și pe acesta la fiert cu un pic de sare, în oala separată. Spumuim, lăsând și pe acesta să fiarbă, după care îl scoatem în alt vas sa se răcească. 

     Cât acestea fierb, pregătim ceapa pe care o curățăm, spălăm și tăiem și apoi o punem la călit un pic în ulei până se înmoaie. 

     După  ce carnea s-a răcit, o dăm pe mașina de tocat și o amestecăm cu ceapa pe care am calit-o.

    Peste acestea, vom adaugă mărarul și pătrunjelul pe care le-am spalat și tocat mărunt. 

   Adăugăm apoi și ouăle, condimentam cu sare și piper, după care amestecam bine până se încorporează toate. 

    Pregătim apoi un vas termorezistent sau ce are fiecare și o ungem cu ulei, după care așezăm prapurul (doar cine doreste) și apoi punem toată compoziția în tavă și o uniformizam acoperind-o cu prapurul, ca în poză. 

   Vasul îl așezăm intr-un alt tavă mai mare, în care adăugăm apă, după care se baga la cuptor pana se formează o crustă maronie deasupra și începe sa pocnească la fel ca la chec.

  Se va tăia când este rece . Se servește cu muștar.  

    POFTĂ BUNĂ! 

 

TIPS-URI

1

Dacă nu se folosește prapurul, se poate unge tava și cu unt și se va bate un ou cu care se va unge pe deasupra, pentru a se face o crustă frumoasă prin coacere.

2

Zeama în care s-a fiert pieptul de pui nu se va arunca pentru ca s-ar putea sa fie nevoie sa se adauge o parte din ea în compoziția formată, deoarece ea neavand găsime, va fi prea uscată .

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din ficat si piept de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ficatei picanti cu garnitura de orez cu galbiori